19.09.2012
Pome.sk

INTERVIEW: S Murgim o Progress Zone a slovenskej repre

Dnes ti prinášame interview s headcoachom Progress Zone a trénerom slovenskej repre, Tomášom Murgáčom.  

 Progress Zone Camp 2012 no.2

POME: Ahoj Murgi, ako sa máš? :)

MURGI:  Čaute, mám sa celkom dobre. Práve pracujem na ďalších akciách Progress Zone a pripravujem jeden projekt, ktorý ak sa podarí tak to bude bomba (no keďže to nechcem zakríknuť tak nič viac, Vám k tomu nepoviem )

 

POME: Pomaly sa nám končí leto, ako sa pripravuješ na zimu?

MURGI: Ja sa na zimu, už nejako špeciálne nepripravujem, ale svoju kondičku si stále udržujem na našich Progress Zone – One day session, ako aj na pripravovaných jesenných výjazdoch do Alp. Samozrejme veľa trampolíny, slackline a v neposlednom rade Bigair.cz a najlepši playground na tréning v okolí

  

POME: Venuješ Pogress Zone ako hlavný coach. Kedy vznikol tento projekt a komu je určený?

MURGI: Progress Zone vznikol pred vyše rokom, z myšlienky, že snowboardisti, freeskieri, ale aj ostatný športovci z extrémnych ( menej podporovaných ) športov, by mali mať priestor kde sa môžu zlepšovať, kde môžu získať nové informácie a stretávať sa s ľudmi s rovnakým zameraním. Tak isto si môžeš so mnou dohodnúť individuálny progress plán, v ktorom prispôsobíme tréningový plán tvojim potrebám, aby si dosiahol čo možno najväčší progress. Ako som už spomínal Progress Zone nie je určený iba freeskierom či snowboardistom, ale všetkým športom a športovcom, ktorý chcú zlepšiť svoju priestorovú orientáciu, rovnováhu, alebo sa chcú naučiť základnú akrobaciu, či zlepšiť svoje triky.  

 

POME: Čo je podstatou Progress Zone?

MURGI: Podstatou Progress Zone je zlepšiť tvoje skills v športe, ktorému sa venuješ. A to prostredníctvom trénerov, ktorý ti pripravia individuálny tréningový plán. Tak isto vytvoriť priestor pre stretávanie sa ľudí s podobnými záujmami, kde si môžu vymieňať svoje skúsenosti a rady. 

 

POME: Kto tvorí Progress Zone crew/team?

MURGI: Progress Team tvoria okrem mňa ako headcoacha, Janko Tatarka a Matej Matys – ktorý sa starajú o progress snowboardistov na našich campoch. Martin Horák – jeden z najlepších CZ freeskierov. No a samozrejme spolupracujeme aj s kondičnými trénermi a jedným z nich je aj Boris Žbirka – ktorý je momentálne kondičným trénerom hokejistov Slovana Bratislava v KHL.

 

POME: Ako hodnotíš úspešnosť projektu?

MURGI: Celý projekt je ešte len v plienkach a sme na začiatku svojej cesty. Ale prvý rok hodnotím pozitívne. Čo sa týka účasti ľudí na jednotlivých session – tam máme ešte rezervy a dokázali by sme uspokojiť aj väčší počet ľudí, bažiacich po svojom progresse. No aj v tejto oblasti sme už zaznamenali progress aj my. Keď min. roku sme mali na letnom campe 7 camperov, tak tento rok to bolo na 2 campoch dokopy už 28 camperov.

Čo sa týka spätnej väzby od zúčastnených tak tu máme len pozitívne ohlasy na všetky naše aktivity – väčšina zúčastnených sa na naše sessions alebo campy vracajú. Čo považujem za najväčšie uznanie dobre odvedenej práce

 

 POME: Kde všade sa konajú sessions?

MURGI:  Naše sessions sa konajú hlavne v Bratislave, kde je aj naše sídlo. No jednotlivé campy organizujeme v rôznych destináciach. Letné campy robíme v starom známom Novom Hrozenkove v areály BigAir.cz. Jesenné výjazdy a campy na snehu väčšinou prebiehajú v rakúskych alpách v strediskách ako Dachstein, Hintertux... No a počas zimy nás nájdete trénovať v najlepšom Slovenskom snowparku teda v RidersParku na Donovaloch. Samozrejme, že sa chceme aj rozširovať a ponúkať naše session nielen v Bratislave, ale aj v ďalších slovenských mestách.

 

POME: Pripravujete na zimu niečo nové?/ Na čo sa môžeme tešiť nasledujúcu sezónu?

MURGI: Na jeseň chystáme min. 2 výjazdy do rakúska na ľadovce Hitertux a Dachstein v mesiacoch október a november. Počas zimy si môžete objednať individuálny tréning s nami na Donovaloch. A samozrejme v spolupráci s Nanou a Rišom a ich FreeskiAcademy sa môžete počas zimy tešiť aj na freeski a snb campy v RidersParku na Donovaloch.

 

POME: Kde sa dá nájsť viac informácií?

MURGI: Všetky informácie o nás nájdete na našom webe : www.progresszone.sk , v blízkej dobe chceme tento web trosku vylepšiť – aby bol viac prehľadný a aby si tam dokázal nájsť kopec užitočných informácií, ktoré ti pomôžu v tvojom progresse. Úplne najčerstvejšie informácie nájdeš aj na našom Facebook fanpage – Progress Zone. No a reporty z našich campov nájdeš a na našich partnerských weboch ako: www.boardlife.sk, www.bang.sk, www.freeride.cz ako aj na najväčšom európskom freeski portály www.downdays.eu

 

 

POME: Spomínali sme už slovenskú reprezentáciu vo freestyle lyžovaní. Ktorý jazdci tam momentálne figurujú?

MURGI: Reprezentačný tím pre tento rok je v zložení Viliam Tomo v kategórii mužov, a u žien je to Natália Šlepecká a Zuzana Stromková. V juniorskej reprezentácii sa bohužiaľ nenachádza nikto, no mám zopár adeptov v hľadáčiku – budem ich sledovať počas nasledujúcej sezóny a uvidíme ako to dopadne pre nomináciu do budúceho roka.

 

POME: Ako hodnotíš ich doterajšie úspechy?

MURGI: Na základe toho v akých podmienkach trénujeme, výsledky našich reprezentantov hodnotím veľmi pozitívne. Hlavne výsledky našich báb, ktoré sa môžu porovnávať zo širšou svetovou freeski špičkou. Verím, že sa nám podarí nájsť financie na to, aby sme sa mohli zúčastniť čo najväčšieho počtu Svetových pohárov, pretože práve celkové poradie zo Svetového pohára bude mať veľký vplyv na zisk miestenky na zimné OH v Sochi 2014. A myslím si, že naše baby majú reálnu šancu túto miestenku vybojovať.

  

POME: Čo si mylíš freeskiingu na zimných OH v Sochi 2014 a ako to vnímaš pri tomto športe?

MURGI: Zaradenie freeskiingu do programu OH beriem ako pozitívny krok. Vznikne tak priestor pre ľudí zo súťaživým duchom, ktorý chcú porovnávať svoje skills s ostatnými. Taktiež to môže byť impulz pre zimné strediská na Slovensku, ktoré možno uvidia ďalšie možnosti ako investovať do snowparkov a zlepšiť tak aj podmienky na jazdenie pre nás. No a pre tých, ktorý vidia freeskiing na OH ako krok späť mám odkaz – jazdite si pre seba ako doteraz, pre svoj dobrý pocit a ten Vám nikto nezoberie.

 

POME: Ako vidíš podmienky prípravy na Slovensku?

MURGI: Ako som už vyššie spomenul, podmienky na prípravu pre freeskiera vôbec nie sú  ideálne, ale pokiaľ sa človek snaží a dáva do toho všetko, tak sa dá pripraviť na sezónu seriózne aj u nás. No a práve Progress Zone chce tieto podmienky zlepšovať...

 

POME: Vďaka moc za tvoj čas, chceš ešte niečo odkázať? :)

MURGI: Ďakujem za Vašu podporu v komentoch a mailoch, ktoré nám do Progress Zone posielate. Teším sa z toho veľmi a dúfam, že nesklameme Vašu dôveru a verím, že sa s Vami stretnem na niektorých z našich Progress Zone session´s.

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top