04.08.2016
Pome.sk

Na Olympiáde v Tokyu 2020 pribudne surfing, skateboarding a ďalšie športy

Na Olympijské hry v roku 2020 v Tokyu pribudne 5 nových športov. Baseball/softball, karate, skateboarding, sport climbing a surfing boli dnes odsúhlasené 129. Medzinárodným olympijským výborom v Rio de Janeiro.

Jedná sa o najkomplexnejší posun v omylpijskom programe v modernej histórii, ktorý bol výsledkom dvojročného procesu. Hlavným cieľom je okrem dôrazu na inováciu a flexibilitu taktiež priblížiť sa mladým ľuďom. Prezident MOV Thomas Bach povedal:,,Chceme priniesť šport mladým. S toľkými možnosťami, ktoré mladí ľudia dnes majú už nemôžeme očakávať, že prídu za nami automaticky. My musíme ísť za nimi. Vyvážený návrh pre Tokyo 2020 spĺňa všetky ciele odporúčané Olympijskou agendou 2020, ktoré to dovoľujú. Aby som to zhrnul, týchto 5 športov je inovatívna kombinácia už zaužívaných a vyvýjajúcich sa podujatí zameraných na mladých ľudí. Tieto sú populárne v Japonsku a pridajú sa k odkazu hier v Tokyu.’’

Nové športy neovplyvnia kvóty pre samotných športovcov alebo existujúcich športov či záväzky budúcich hosťujúcich miest. Naopak, zahrnutie týchto športov navýši ich počet. Pribudne 18 podujatí a počet športovcov sa zvýši o 474 s vyrovnaným pomerom mužov a žien pre všetky športy okrem baseballu/softballu, kde je rovnaký počet týmov ale rozdielny počet hráčov. 

Viac v oficiálnej tlačovej správe Medzinárodného oplympijského výboru tu

 

Čo si o novinkách myslíte vy? Dajte nám vedieť do komentárov na našom facebooku

 

 

Tagy

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top