30.09.2012
Pome.sk

INTERVIEW: Lolo o Snowgirls The Movie

Juraja Lola Lovása pozná väčšina lyžiarskej komunity ako party-mana a freeskiera z LM. Lolo sa však poslednú dobu, okrem iného, zameriava aj na fotenie športu, prírody a na točenie aj strihanie videí. Svedčí o tom fakt, že sa stal režisérom nového dokumentu od POME, Snowgirls The Movie. Nedalo nám a trošku sme ho vyspovedali... 

Lolo
 
POME: Čao Lolo, pri čom sme ťa práve prichytili?
Lolo: Ahojte :) práve trošku cestujem po svete. Momentále sedím v Abu Dhabi na letisku, ešte ma čaká asi 9 hodinové čakanie na lietadlo do Nepálu, kde si idem spolu so sestrou trošku poturistikovať, pofotiť, pofilmovať, zažiť ...atď... veď vieš ako to chodí …proste sa túlať. Viem že to vyznieva akokeby som sa chválil, ale pýtala si sa! :)

POME: Dobre ty! Vlastne, čo bolo pre teba impulzom vrhnúť sa na fotku a video?
Lolo: Ťažko hovoriť o dákych impulzoch. Myslím že impulzom je to aká je príroda pekná a teda je fajn to zachytiť nejakým spôsobom a podeliť sa o zážitky s ostatnými. Proste stále je veľa čo objavovať. Uvedomujem si že lepšie by bolo keby si každý zažil a uvidel to svoje, no nedá mi to nepodeliť sa. Minimálne leniví ľudia aspoň nemusia nikam chodiť aby videli krásy sveta :D

POME: Si hrdý na dáke miesta alebo eventy, na ktoré si sa mal možnosť už dostať?
Lolo: Samozrejme, som hrdý na každé jedno miesto kam som sa dostal. Rád stretávam dobrých ľudí a podporujem dobré akcie, preto sa snažím byť na fakt veľa miestach po Slovensku ale aj v zahraničí. Rád sa túlam! Spomedzi tých freeski akcií som veľmi rád že som sa mohol spolu s babami zúčastniť akcie Nine Queens. Event, ktorý bol perfektne zorganizovaný do posledného detailu. Bol to celkom zážitok filmovať!
 
Lolo

POME: Čo fotíš a točíš najradšej?
 
Lolo: Veľmi rád fotím a točím zaujímavé veci, miesta, akcie … Ak by som mal špecifikovať konkrétne čo, tak je to asi najmä príroda, hory, sneh, lyže a snb, ale aj staré pamiatky, architektúra, umenie, proste všetko, čo tu niekto vytvoril za nejakým účelom a určite by bol rád že sa to niekomu páči :) ...A vlastne ja fotím hocčo...
 

POME: Poďme ťa vyspovedať teraz o pripravovanom dokumente Snowgirls. Ako vlastne vznikla myšlienka spraviť Snowgirls The Movie?
 
Lolo: Myšlienka vznikla jednoducho. Baby si Snowgirls samé šéfujú a projekt dobre rozbehnutý už tretí rok. Rozhodli sme sa preto dať toto snaženie nejak dohromady. S babami čo jazdia zvyknem tráviť pomerne veľa času, a dokonca aj rád (kto by nebol) a tak sme spolu s Maťou Molnárovou a Filipom Zbojekom z POME vymysleli koncept, ako by projekt mohol pokračovať a dostali sme sa k myšlienke krátkeho dokumentárneho filmu.
Počas troch rokov sa plnil archív POME rôznymi zábermi slovenských, českých, aj zahraničných báb ktoré jazdia na veľmi slušnej úrovni. Našou úlohou je teda zdokumentovať taký ten “riderský” život týchto dievčat, ukázať o čom tieto športy sú, od bežného shredovania snowparkov, prašanov, cez cestovanie, zábavu, až po snahu dostať sa na olympijské hry. Jednoducho to celé spojiť do jedného filmíku. Zároveň dúfame, že sa nám tým podarí vyzbierať aj trošku peňazí na prípravu báb práve na olympiádu. Pevne verím že sa nám to podarí :)
 
SGTM

POME: Vieš nám priblížiť, o čom tento dokument bude, odkiaľ pochádzajú zábery a kto v ňom bude vystupovať?
 
Lolo: Ako som už spomenul, väčšina záberov je od produkcie POME, zo všetkých kútov sveta. Budú v ňom hlavne štyri skalné Snowgirls, ktoré tento projekt pred pár rokmi rozbehli, teda Natália Šlepecká, Maťa Molnárová, Klaudia Medlová a Zuzička Stromková.  Samozrejme spolu s nimi sa po slovenských a českých svahoch premávajú aj ďalšie diktujúce buchty ktoré si zaslúžia byť videné … pozrite si trailer a bude Vám jasné, že to tu nie je všetko len tak! :)  
 

POME: Na freeskiingovej a vlastne skoro aj snowboardingovej scéne sa hýbeš už dáky ten piatok. Ako vnímaš progress v jazdení báb na Slovensku a možno aj vo svete?
 
Lolo: Hýbem, hýbem. Progres vo svete je mega! :). Progres na Slovensku je trochu pomalší, no podmienky sa zlepšujú a baby majú čoraz viac možností na cestovanie, ktoré je k ich progresu nevyhnutné. Myslím si že baby sú šikovné, nelenia a vedia si to všetko zariadiť tak, že by dobre bolo! Kto to kus sleduje tak to vidí :) Mám na mysli hlavne úspechy na zahraničných kontestoch, pozvánky na zahraničné akcie atď. Dúfam, že to nezačne upadať :)
 
Nana
 
SGTM

POME: Prezraď nám dáke pikošky o filme, na ktoré sa môžeme tešiť :).
 
Lolo: Ta neznam.

POME: Video je vonku už skoro týždeň. Aké sú zatiaľ odozvy?
Lolo: No ako sa tak pozerám na kliky, lajky, videnia tak je odozva až nad očakávania :) Teraz nastáva ťažšia úloha, doklepať film do úspešného konca, teda hlavne aby sa nám všetkým páčil :) a hlavne aby sme sa pri premiere všetci dobre zabavili :) To je v živote predsa najdôležitejšie! Whatever čo si kto myslí hahaha

POME: Máš ďalšie projekty na ktorých pracuješ?
 
Lolo: Pracujem furt na tom, čo ma práve napadne a čo si zmyslím. Okrem Snowgirls The Movie by som chcel dať dohromady ešte jedno B-čkové videjko o slovenskom freeskiingu s mojimi fellaz, takže keď bude čas a chuť, pozreme si aj ďalšie veci :) Nechajme sa prekvapiť, neriešme čo bude! :)

POME: Čo by si rád povedal na záver ?

Lolo: Ďakujem za pozornosť a dúfam že ste si z môjho tliachania zobrali aspon dáke ponaučenie! Radujte sa z toho čo Vás teší a robte čo sa Vám zachce... :) enjoy!

 

Tagy

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top