07.09.2016
Pome.sk

Svetový pohár v Chile otvoril sezónu pre freeskierov

3. septembra sa uskutočnil prvý svetový pohár tejto sezóny v disciplíne big air v stredisku El Colorado. Pre Chile to bol vôbec prvý pretek tohto typu.

Naša lyžiarka Zuzana Stromková skončila na 5. mieste s trikmi rodeo 900 a 720 safety.

"Preteky boli aj napriek malej účasti pretekárok veľmi kvalitné,’’ povedal po pretekoch tréner Tomáš Murgáč, ,,v konečnom dôsledku rozhodovali najmenšie detaily v prevedení skokov.”

Ženy mali 3 jazdy, z toho sa počítali dva rozdielne triky.

Zuzana Stromkova, fotka: Benjamin Middleton 

V Chile rozhodovalo 5 rozhodcov z celého sveta. Jedne z nich, Slovinec Urh Bulc event tak isto chválil. ,,Bola to skvelá akcia, hlavne keď vezmeme v úvahu že toto bolo prvý krát kedy tu mali svetový pohár. Mali sme skvelý, slnečný deň a masívny, 19-metrový skok,’’ Urh tak isto vyzdvihol úroveň jazdenia, ,,latka bola vysoko a to aj napriek tomu, že niektoré tímy nedorazili. Poniektoré nové mená ukázali skvelý potenciál a dvaja jazdci, ktorí súťažili už v Oslo (kedy sa konali X-Games 2016, pozn. red.) dokázali, že najlepšie miesta nepustia tak ľahko.’’

 

Plný počet bodov do celkového poradia si odnášajú jazdci zo Švédska. Emma Dahlström zvíťazila so svojimi triky cork 720 tail a switch 540 safety v jej typickom štýle. Henrik Harlaut si prvenstvo vydobil s trikmi nosebutter dub 1260 v prvej jazde a so switch dub cork 1080 nose grab v druhej jazde.

 

Slovenská výprava sa vrátila z Chile domov a momentálne sa pripravuje na ďalší svetový pohár. Tento sa bude konať v talianskom Miláne 11. novembra, kde sa opäť bude súťažiť v kategórii big air. 

 

Text: Petra Jurečková

Zuzana Stromkova s kamarátkou a víťazkou Emmou, fotka: FIS Freestyle Skiing

Tagy

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top