21.10.2012
Pome.sk

NEWS: Nový Hrdina číslo 3 je tu!

GoPro. Malá, šikovná kamera pre netipické zábery, využívaná hlavne pre extrémne športy. Hračka, ktorá sa vďaka prílušenstvu nebojí ísť pod vodu, prilepiť sa na bike downhillového ridera či prilbu freeskiera, upevniť na motorku a tak podobne.

Posledné dni svet obehla správa o novom prírastku rodinky Hrdinov, GoPro Hero 3, a to hneď v troch variáciách.

Hero 3

Oproti svojmu predchodcovi GoPro HD Hero 2 z roku 2011 je trojka vylepšená o niekoľko zmien. Už aj tak malú kameru dokázali zmenšiť o 30% a odľahčiť o 25%.

Všetky tri kamery majú zabudovanú Wi-Fi. Bezdrôtové pripojenie, ovládanie a možnosť ukázať dáta o nahrávaní dokáže vodeodolný Wi-Fi ovládač, zvládne to z diaľky vyše 180 metrov. Spolu s GoPro aplikáciou a Wi-Fi ovládačom môže kamareman kontrolovať natáčanie live napríklad cez smart telefón či tablet.

Minulosťou sa stalo problémové bublinové skreslenie. Nové, vylepšené šošovky majú skreslenie oveľa menšie. Tiež ponúkajú výber z ultra-širokého, stredného a úzkeho zorného poľa.

Aktualizácie sa dočkalo aj vodotesné puzdro. Mašinku uchráni do hĺbky 60 metrov a poskytuje výbornú ostrosť obrazu pod aj nad vodou.

O vylepšení zvuku ani netreba hovoriť. Menej hluku, viac prirodzeného zvuku prírody či svojho športu.

Hero 3

Najvyššou triedou model je GoPro Hero 3: Black Edition. Tento šikovný prístroj dokáže natáčať v niekoľkých rôznych formátoch, rozlíšeniach a má 2x lepší výkon pri nízkych osvetleniach. Najväčšou výhodou je schopnosť točiť v ultra vysokom rozlíšení 2.7K s 30 obrázkami za sekundu (fps) a 4K s 15 fps. 1440p video to dokáže s 48 fps, 1080p s 60fps a 720p s 120 fps. To znamená dvojnásobný výkon oproti Silver a White Edition a stále veľký náskok oproti mnohým ostatným kamerám na trhu.

Pre Black Edition 12-megapixelové obrázky nie sú problém. Za jedinú sekundu dokáže zachytiť 30 snímkov.

V dnešnej už aj tak rýchlej dobre poteší Protune režim. Ten ponúka vyššie prenosové rýchlosti a pre ďalšie spracovanie videa je užitočná korekcia farieb.

GoPro Hero 3: Silver Edition je v podstate vylepšený Hrdina 2. Wi-Fi ovládač sa musí dokúpiť samostatne. Používa senzor, ktorý zvládne 11-megapixelové fotky s 10 snímkami za sekundu, 1080p video s 30fps, 960p s 48fps a 720p s 60fps.

Základný model GoPro 3 dostal názov White Edition. V rovnakom tele ako Silver Edition ponúka natáčanie a fotografie s 5 megapixelmi pri 3fps, 1080p video má 30fps, 960p má tiež 30fps a 720p dokáže natáčať s 60fps.  Samozrejme ako pri Black a Silver edition je vylepšený zvuk aj šošovky.

 Hero 3 

Do predaja sa tak isto dostáva nové príslušenstvo, ako napríklad zadný LCD Touch BacPac displej, betérie BacPacs, pamäťové karty či rôzne káble pre prenos vašeho vzácneho materiálu. 

Videjko natočené tojkou si môžete pozrieť tu

Tagy

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top