20.10.2012
Pome.sk

NEWS: Necelých 500 dní do ZOH v Sochi 2014

Sochi

Do ZOH 2014 v Ruskom Sochi ostáva menej ako 500 dní. Či všetko ide podľa plánu skontrolovali úradníci IOC (International Olympic Comittee) na čele s prezidentom FIS-u Gianom Francom Kasperom. Na v poradí už ôsmej trojdňovej návšteve, 9.-11.10.2012, sa dohliadalo, ako postupuje výstavba niekoľkých športovísk, skokanských mostíkov, ubytovania či dopravy. Výsledok bol potešujúci, väčšina miest bola dokončená alebo od toho nemala ďaleko.

Všetko ide podľa plánu. Dmitry Chernyshenko, ako prezident organizačnej komisie v Sochoí 2014, poznamenal, že túto zimu sa chystajú spraviť 47 rôznych testovacích podujatí aby overili infraštruktúru, športoviská a tým sa uistili, že je všetko 100% pripravené.

Prvým testom prešiel Iceberg Skating Palace (voľne preložené ako Palác ľadového korčulovania), kde sa konal Pohár zväzu v krasokoršuľovaní (Federation Cup figure skating). Dočkal sa pozitívnych ohlasov súťažiacich športovcov. 

Nezabúda sa ani na olympijský oheň. Ten v Rusku prekoná najdlhšiu cestu vo svojej histórii. Precestuje viac ako 65 000 kilometrov pešo, autom, vlakom, lietadlom a prevezie sa aj tradičným ruskými saňami (troika). Predpokladaný počet nosičov je okolo 14 000. Aby tých čísel nebolo málo, tak plameň navštívi viac ako 2900 miest v 83 ruských regiónoch. Cestovať začne z Moskvy pre tým, ako navštívy pár dôležitých historických a kultúrnych častí Ruska. Celé to vyvrcholí na otrváracom ceremoniáli 7. februára 2014.  

22 zimných športov, ktoré sa predstavia na olympijských hrách v Sochi je zobrazených na modro-bielom piktograme.

Slogan pre ZOH sa stal ,,Hot. Cold. Yours.''

 

Sochi

 

Tagy

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top