24.11.2012
Pome.sk

REPORT: Pleasure Jam 2012

Prvá zastávka zo série QParks Tour sa uskutočnila na Dachsteine pod názvom Pleasure Jam powered by Opel. O tom, ako to tam počas dvoch dní plných jazdenia vypadalo, nám napísal a taktiež nafotil Mirko Snehulák Cibuľa. Enjoy! 

 

PJ 2012

Tak dorážame na Dachstein okolo 10 do poludnia. Rýchlo sa zložíme na izbách a vyrážame hore. Víta nás krásne počasie, čo sa odráža aj na nálade. 

Na údolnej stanici už prebieha registrácia médií a jazdcov. My kupujeme skipassy a pálime hore.
Počasie je skutočne ideálne. Fotky z prvého dňa niesú, lebo na pláne bolo len a len jazdenie! Avšak veľmi rýchlo som oľutoval, že som nezobral ten foťák…
Na prvý pohľad to nevyzeralo, že by v parku prebiehal neaký kontest. Skôr mi to pripadalo ako nejaká pohodova session s partiou kamošov.

PJ 2012

PJ 2012

Jazdil sa profi park, ktorý bol len pre registrovaných jazdcov. V tejto lajne bol prvý kicker cca 12m, ďalej dva kickre vedľa seba 12 a 16m, potom nejaká O´neill ohnuta rúra. Tá bola osadená asi meter vo výške. Vedľa nej bol street rail a na konci parku wallride/corner.
Vedľa bola druhá časť parku otvorená aj pre verejnosť. Tá pozostávala z 6m boxu osadeného rovno, street bedne 10m do šikma. Ďalej vedľa širokej bedne kopnutej do hora tam bol 7m street rail do šikma, pod nimi nejaké schodíky zložené z bedničiek. Na konci 9m rainbow box a vedľa picknick table. PJ 2012


Na druhom svahu je beginners park pri ktorom v piatok nefungoval vlek, no napriek tomu v ňom bolo dosť ľudí. Pozostával z bedničkovej lajny, tri za sebou plus polorainbow 6m, rainbow 6m a lomená bedňa 6m. Vedľa je 8m street rail, 10m double kink rail plus dva malé skoky, table cca 2m..

PJ 2012
Na konci dňa prebehlo vyhlásenie výsledkov kvalifikácie: 

Muži:
1. Kalle Jarvilehto (FIN)
2. Chris Kröll (AUT)
3. Hunter Wood (USA)

ženy:
1. Katerina Vojackova (CZE)
2. Serena Shaw (USA)
3. Celia Miller- (USA) 

PJ 2012

Po skončení sme sa ešte pokochali užasným výhladom, je to fakt nádhera. A šlo sme dole. Tam nas privítalo varené vínko,
pivko desperado, všetko free… tak sme chvíľku pobudli a šlo sa na ubytko. Patrilo sa nabrať energiu na druhý deň!

Prebudili sme sa do trochu zamračeného počasia, ale ani to nám nezabránilo rýchlo sa zbaliť, pochystať veci a utekať hore na kopec. Už na parkovisku pri údolnej stanici sa dalo pozorovať, že tento deň tu bude viac ľudí ako bolo včera. Okrem nás je tu aj dosť čechov a slovákov. Kupujeme lístky a ide sa hore.
Opäť sa neviem vynadívať nad tou krásou, ktorá na nás hore čakala. Počasie už ale nie je také pekné ako včera. Zamračeno a vietor podľa info dosahuje až 60 km/h.

PJ

Ideme si dať pár jázd. Na ľadovci to vyzerá na kvalitnú akciu. Speaker všetko komentuje, je tu všade kopa ľudí, ako snowboardistov tak aj freeskierov.
Iné som od Pleasure Jamu neočakával. Po pár jazdách na zjazdovke a neskôr v begginers parku vyberam foťák a snažím sa čo-to nafotiť. Pri takom silnom vetre, ktorý so sebou nesie sneh zo zjazdovky, je to však ťažšie, ako by sa zdalo. Navyše to dosť komplikuje aj celú akciu. Jazdci musia čakat niekedy aj cez 10 minút kým sa vietor trošku ukľudní a aby mali dobrý speed. Vela krát sa ale stane, že vietor sa zdvihol akurát v tom momente ked bol rider pred skokom. Za následok to malo stratu rýchlosti a tým prerušenie celej jazdy. Po chvíli spoza mrakov vychádza slnko, vietor však vôbec neutícha. Odkladám foťák a
idem ešte niečo pojazdiť do parku. Nájazdy su už po celodennom jazdení značne rozbité, ako v profi tak aj v beginners parku. Vzhľadom na konanie sa takej veľkej akcie akou je Pleasure Jam je to však pochopitelné. Shapers makajú a upravujú profi park. Tie skoky tam vyzeraju fakt luxusne! Po pár jazdách berem do ruky fotak, že ešte niečo nafotím. Ako však zistujem, už je po conteste. Tak spravím aspoň pár záberov v parku a riderov, ktorí ešte dávajú posledné jazdy. Tu su výsledky finálového dňa Pleasure Jam-u powered by Opel:

Muži:
1. Eric Beauchemin (USA)
2. Werner Stock (AUT)
3. Jamie Nicholls (GBR)

Ženy:
1. Aimee Fuller (GBR)
2. Isabel Derungs (CH)
3. Urska Pribosic (SLO)

PJ

To už ale pomaly odchádzame. Ešte pár záberov z výhliadky a ide sa :( … Dole opäť kopa ľudí. Posedeli sme pri pivku a ide sa na ubytko. To sme mali zariadené v meste, 15e osoba/noc. Myslím, že je to v pohode cena. Cestou konštatujeme, že sa nám nechce variť :D. Tak zastavujeme v pizzerke a v obchode.
Ceny sú sice o poznanie vyššie ako u nás ale to pivo stojí za to. Večer sú v meste dve afterparty a tak sme sa rozhodli, že to pôjdeme obzret. Jedna v podzemnej garáži, tu je ešte málo ľdí, tak sa presúvame na byt k známim. Chvíľku tu pobudneme a vyrážame pozrieť na druhú party. Tu to už je o niečom inom! Party ako má byť! My sme ale prišli len pozrieť, pretože ráno (ak nám to počasie dovolí) plánujeme íst ešte pojazdiť. Tak si dáme po pivku a ide sa domov. Bohužial ráno sa ale zobúdzame do hmly, je zamračené, a hornú stanicu nie je ani vidieť. Tak sa rozhodneme, že sa pôjdeme aspoň prejst a tiež ešte čo-to nafotiť dole v meste. Po prechádzke nasleduje balenie, upraceme byt a ide sa domov na Sloovensko. DACHvidenia znie moj pozdrav ktorým sa lúčim s krásnymi horami. Opäť to boli nezabudnutelné 3 dni!

PJ

Tagy

Jooooin & ride!

Ale no taaak! nerob si prdel... Supeeer! si prihlásený do newslettera

Eventy

Pridaj event

News feeds

Go to top Go to top